Автор: Ваня Григорова, Фейсбук Следвайте Гласове в ТелеграмТоплофикация София ЕАД изпрати до

...
Автор: Ваня Григорова, Фейсбук Следвайте Гласове в ТелеграмТоплофикация София ЕАД изпрати до
Коментари Харесай

Ваня Григорова: ПП и ДБ носят отговорността за огромния дълг на Топлофикация София, спряха руския газ без да ги интересуват последиците

Автор: Ваня Григорова, Фейсбук Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Топлофикация София " ЕАД изпрати до Столична община систематизирани данни за отговорностите на сдружението за природен газ. На първата графика се вижда фрапантен растеж на отговорностите през 2022 година, а в края на интервала общият размер на дълга е 1,6 МИЛИАРДА лева

 

 

Причината е непредвиденият растеж на цената на природния газ през 2022 година А за какво е непредвиден, откакто прекъсват доставките на газ от главния ни все още сътрудник, би трябвало да отговорят от КЕВР. На втората графика може да се наблюдава прогнозната цена на газа, въз основа на която се утвърждава и цената на парното, и да се съпостави с действителната цена на газа.

 

 

Така да вземем за пример планирана цена на природния газ през месец май 2022 година е 39,95 лева, само че действителната е 162,17 лева Обяснението по тематиката от страна на " Топлофикация София " ЕАД:

" За регулаторен интервал юли 2022 – юни 2023 година определянето на цените на „ Топлофикация София “ ЕАД беше осъществено при междинна планирана цена на природния газ в размер на 118,45 лв/МВтч. Междувременно цената на природния газ продължи да се усилва и вследствие на рестриктивните мерки на част от доставките на синьо гориво от Русия за Европейските страни.

При тези условия търсенето на природен газ през летните месеци беше извънредно високо заради устрема за ускорено запълване на газовите складове, което от своя страна провокира безспорни ценови върхове. Така единствено три месеца откакто КЕВР предвижда цена от 114,84 лв/МВтч за трето тримесечие на 2022 година, за м. септември беше одобрена цена от 353,21 лв/МВтч. "

 

 

Както е разказано и в този отчет, цената на газа в този момент понижава, тъй като към този момент получаваме " азерски " природен газ по интерконектора с Гърция. Реалният генезис на газа е тематика на различен диалог. Но в този момент Топлофикация по някакъв метод би трябвало да се издължи на Булгаргаз. В държавния бюджет 2024 беше заложено, а преди няколко дни беше и признато разпореждане на Министерски съвет за покриване на дълга на Топлофикация в размер на 1,6 милиарда лева Така българските данъкоплатци заплащат национално безотговорното държание на държавното управление през 2022 година А в резултат на това е доста допустимо " Топлофикация София " ЕАД да бъде приватизирана.

За всичко това отговорност носят " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР